Caracteristici și avantaje

Caracteristici si avantaje Caracteristici si avantaje

Pentru obținerea unor produse finite de cea mai bună calitate, fie că este vorba de grinzi sau panouri din lemn lamelat încleiat, folosim doar materii prime și materiale de calitate superioară. Cheresteaua (scândura) folosită este obținută din bușteni cu noduri sănătoase și inele de creștere dese (înguste) care înainte de a intra în procesul de producție este uscată artificial pentru a distruge eventualii paraziți.

După o selecție riguroasă conform normativelor europene în vigoare, lamelele de lemn se lipesc la rece, în mediu climatizat, cu adezivi speciali care prezintă cele mai bune performanțe la comportamentul în diverse ambiente.

Elementele din lemn lamelat încleiat obținute prin lipirea mai multor lamele suprapuse pot lua diferite forme și dimensiuni având performanțe la exploatare mult superioare altor tipuri de materiale.

Eliminarea defectelor naturale și tratarea în autoclavă pentru mărirea rezistenței la diverși factori externi (temperaturi scăzute, mucegăire, foc, etc.) fac din lemnul lamelat încleiat un produs superior lemnului masiv în ceea ce privește caracteristici precum: greutate specifică mică, rezistență mărită la întindere și încovoiere, conductibilitate termică scăzută, izolație mai bună, o stabilitate dimensională marită la variațiile de temperatură, excelentă comportare la foc.

De ce să folosim lemn lamelat încleiat ?