Grinzi lamelate încleiate

DECO PRAKT fabrică profile lamelare ambientale din lemn de rășinoase pentru:

Multe funcționalități ale construcțiilor se pot obține prin utilizarea profilelor lamelare ambientale care au, în același timp și un rol estetic.

Construcțiile și diversele elemente executate cu profile lamelare fabricate de DECO PRAKT se pot finisa la cele mai exigente cerințe fără alte cheltuieli cu placări, lambriuri sau improvizații costisitoare și inestetice. Lemnul respiră, izolează termic și fonic, este un produs natural, cald, intim și regenerabil. Cu alte cuvinte, lemnul sporește calitatea vieții provenind direct din mediul nostru înconjurător. De aceea recomandăm folosirea profilelor lamelare ambientale la vedere pentru realizarea funcțiilor estetice pe lângă rolul funcțional structural.

Pentru fabricarea profilelor lamelare pentru exterior DECO PRAKT respectă setul de standarde pentru lemn și cherestea aferente produsului.

Pentru fabricarea profilelor lamelare ambientale folosim adeziv poliuretanic care se încadrează în standardele EN 301:2006 și EN 302:2006. Adezivul poliuretanic a fost supus încercărilor de rezistență pe termen scurt, mediu și lung în condiții de mediu diferite și ciclice, rezultând îmbinări solide și rezistente pe toată durata de viață proiectată. Adezivul poliuretanic nu conține formaldehidă.

grinzi-lamelate-incleiate

Pentru fabricarea mobilierului de grădină, a teraselor și pergolelor, DECO PRAKT folosește adeziv de tip EPI ce permite obținerea unor performanțe superioare față de adezivul de tip D4. Prin utilizarea acestui adeziv se obțin valori ale proprietăților privind rezistența și rigiditatea superioare adezivului D4, inclusiv în medii cu influență repetată și ridicată a apei și a condensului, îngheț-dezgheț sau temperaturi de până la 80 °C.

Aplicarea adezivului, indiferent de tipul, calitatea acestuia și destinația produselor, se face cu utilaje și instalații speciale, în mod uniform, în cantitatea recomandată și într-un microclimat controlat.

Profilele lamelare ambientale au umiditatea finală de 12 ± 2%.

La cererea clienților și recomandarea arhitecților se pot executa profile lamelare cu diferite moduri de compunere a lamelelor, se pot utiliza alte specii, combinații de specii sau se pot respecta alte conformități și alte destinații.

Grinzile din lemn îmbinate cu dinți multipli au, de regulă, următoarele dimensiuni:

profilelor lamelare ambientale

L = lungime de 6000 mm
B = lățime de 80-120 mm
D = grosime de 100-190 mm
d = lățime șipcă de 80-120 mm
Calitate A/B