Structuri din lemn lamelat încleiat ROLAM

Structuri din lemn lamelat incleiat Structuri din lemn lamelat incleiat Structuri din lemn lamelat incleiat Structuri din lemn lamelat incleiat

DECO PRAKT este producător specializat de grinzi și panouri lamelare din lemn de salcâm, rășinoase, fag și stejar pentru utilizare în construcții, la fabricarea mobilei, pardoseli și terase din lemn.

Oferim clienților și beneficiarilor noștri produse finite de cea mai bună calitate printr-o selecție atentă a materiei prime utilizate, prelucrarea acesteia pe un flux tehnologic ce cuprinde utilaje și instalații care respectă cele mai recente norme europene tehnice și ecologice de fabricație și cu un personal de înaltă calificare.

Implementăm în toate procesele și activitățile pe care le desfășurăm reguli, norme și standarde ce reglementează domeniul fabricării lemnului lamelat încleiat.

Caracteristicile lemnului pe care îl folosim va respecta standardele referitoare la cerințele de bază privind aspectul, clasele de calitate, durabilitatea şi alte caracteristici mecanice ale lemnului sau profilelelor semifabricate din lemn pentru utilizarea în construcții.

Modalitatea de tăiere a cherestelei, modul de eliminare al defectelor, compunerea și așezarea acestora sunt caracteristici esențiale și importante ale profilelor lamelare fabricate de DECO PRAKT.

Pentru lipire folosim adezivi din grupele de solicitare D3 și D4, special destinați fabricării profilelor din lemn, conform EN 204:2002. Pentru comenzi și destinații speciale folosim adezivi poliuretanici conform EN 301/302:2006.

Acești adezivi, certificați pentru utilizare în construcții, au fost supuși încercărilor de rezistență pe termen scurt, mediu și lung, în condiții de mediu diferite și ciclice, rezultând îmbinări solide și durabile pe durata de viață proiectată. Adezivul poliuretanic nu conține formaldehida a cărei existență în spații închise, slab ventilate, poate fi considerată drept toxică și periculoasă.

La fabricarea mobilierului de gradină și a lemnului pentru terase exterioare, utilizăm adezivi de tip EPI ce permit obținerea unor performanțe superioare față de adezivul D4. Prin utilizarea acestuia se îmbunătățesc rezistența și rigiditatea lemnului inclusiv în medii cu influență repetată și ridicată a apei și a condensului, îngheț-dezgheț sau temperaturi de până la 80 °C. Aplicarea adezivilor se realizează cu mașini și instalații speciale, aplicarea fiind uniformă, în cantitatea recomandată și într-un microclimat controlat.

În funcție de destinație, umiditatea finală a profilelor lamelare este de 12 ± 2% pentru exterior și de 8 - 10% pentru utilizare la interior.

La cerere, putem executa profile lamelare cu diferite moduri de compunere a lamelor, se pot folosi diverse specii, combinații de specii sau se pot respecta alte specificații și se pot realiza profile pentru alte destinații.