Tratare şi impregnare lemn

Tratare şi impregnare lemn Tratare şi impregnare lemn Tratare şi impregnare lemn

Deko Prakt oferă servicii profesionale de protejare de lungă durată a lemnului împotriva insectelor, termitelor şi putregaiului prin tratare sub presiune (impregnare) în UNICA AUTOCLAVĂ DIN DOBROGEA.

Autoclava este amplasată în Comuna Poarta Albă jud. Constanţa, la doar 15 de minute de municipiul Constanţa, într-o hală nouă.

Autoclava respectă cele mai înalte standarde în vigoare, capacitatea de încărcare a acesteia fiind de 5.6 m³. Timpul necesar impregnării a 5.6 m³ este de 2 ore.

Personalul care se ocupă de tratarea şi impregnarea lemnului este specializat, şi are experienţa necesară obţinerii de produse conforme cu standardele EN.

La cererea clientului, impregnarea poate fi executată cu pigment de altă culoare.

Lemnul este un material de construcție care deși are nenumărate avantaje precum: bun izolator termic, ușor de prelucrat, biodegradabil etc. are următoarele mari dezavantaje: este inflamabil și foarte sensibil la atacul mucegaiurilor, cariilor și insectelor.

Soluția pentru a avea construcții trainice și a elimina aceste probleme sunt tratamentele aplicate lemnului, realizate în autoclavă. Lemnul poate fi tratat cu substanțe ignifuge, anticarii, antifungice, insecticide, ceea ce îi conferă rezistență sporită împotriva inamicilor naturali și împotriva incendiilor.

Eliminarea defectelor naturale și tratarea în autoclavă pentru sporirea rezistenței la diverși factori externi (temperaturi scăzute, mucegăire, foc, etc.) fac din lemnul lamelat încleiat un produs superior lemnului masiv în ceea ce privește caracteristici precum: greutate specifică mică, rezistență mărită la întindere și încovoiere, conductibilitate termică scăzută, izolație mai bună, o stabilitate dimensională mărită la variațiile de temperatură, excelentă comportare la foc.

Tratamentul lemnului se poate face punctual: tratament ignifug, anticarii, antimucegai, insecticid sau antifungic. De preferat este însă realizarea unui tratament complex, care să asigure lemnului rezistență pentru toți inamicii naturali: carii, ciupeci, insecte, mucegaiuri.

De asemenea produsele finite pot fi supuse unor tratamente speciale în autoclavă pentru:

Produsele utilizate de DECO PRAKT sunt printre cele mai bune soluții existente pe piață și se adaptează pentru:

Soluțiile utilizate de DECO PRAKT pentru tratarea lemnului la interior respectă următoarele criterii:

Tratamentul lemnului utilizat în aplicații exterioare trebuie să cuprindă atât tratamentele anticarii, antifungic, insecticid, ignifug și tratamentul de hidrofugare al lemnului, pentru garanția unor performanțe deosebite pe termen lung. Această soluție nu modifică caracteristicile fizice ale lemnului și nici culoarea.

Specialiștii noștri pot oferi la cerere servicii de consiliere și asistență atât în etapa de proiectare cât și în cea de implementare a proiectelor.